אינפרטק: איתור נזילות מים, תיקון ושיקום נזלים ללא הרס באמצעות הטכנולוגיות המובילות בעולם

כרסום שורשים

תוכן עניינים: כרסום שורשים

חדירת שורשים לצינורות היא בעיה שכיחה ועלולה להיות יקרה איתה מתמודדים בעלי בתים, עיריות ועסקים כאחד. דבר זה מתרחש כאשר שורשי צמחים, במיוחד אלה של עצים ושיחים, חודרים וחוסמים מערכות ביוב תת קרקעיות, מים וניקוז. ההשלכות של חדירת שורשים הן מרחיקות לכת, מה שמוביל לסתימות, נזקי צנרת ותיקונים יקרים. מאמר זה מתעמק במנגנונים שמאחורי חדירת שורשים לצינורות, ושופך אור על הגורמים המניעים את התופעה הלא פשוטה הזו.

הגורמים לחדירת שורשים

צמיחת שורשים – שורשים חיוניים להישרדות הצמח שכן הם מקלים על ספיגת המים וחומרי הזנה מהאדמה אל הצמח. כדי לגשת למשאבים החיוניים הללו, שורשי הצמחים מונעים ומודרכים באופן טבעי להרחיב ולחקור את סביבתם. החיפוש אחר חומרים מזינים מוביל שורשים לצמוח לא רק כלפי מטה אלא גם לרוחב ולכל הכיוונים, כולל לכיוון צינורות קבורים. ולכן נוכל לראות מקרים שבהם השורשים 'הולכים' בכיוון לא טבעי בכלל, וזה קורה מכיוון שהעץ מחפש מים ומגיע גם למקומות שנראים לנו לא הגיוניים או לא טבעיים.

החושים של השורשים (כימוטרופיזם) – צמחים מפגינים יכולת מרתקת לחוש את סביבתם. קצוות שורשים, המצוידים בתאים מיוחדים, יכולים לקלוט רמזים כימיים, כגון חומרים מזינים לצמח, ולהתאים את צמיחתם בהתאם. תהליך זה מכונה כימוטרופיזם. שורשים הגדלים ליד צינורות חשים בנוכחות של לחות, מינרלים וחומרים אורגניים בתוך הצינורות, מה שמפתה אותם לחדור פנימה אל הצנרת ולהזין את הצמחים שלהם.

כוח מכני – כשהשורשים גדלים, הם מפעילים כוח מכני על סביבתם, כולל כל מכשול שהם נתקלים בהם. המבנים העדינים דמויי השיער על השורשים, הידועים כשיערות שורש, ממלאים תפקיד מכריע בעיגון השורשים למשטחים. כאשר שורשים נתקלים בצינורות, הם עלולים להפעיל עליהם לחץ, לנסות לפרוץ פנימה או לעקוף את המכשול.

הידרותרופיזם – הידרוטרופיזם הוא מנגנון תגובת שורש נוסף שמשחק חלק בחדירת שורשים. השורשים הינם הידטרוטרופיים, כלומר הם גדלים בכיוון של זמינות מים מוגברת. לחות שמחלחלת דרך חיבורי צינור וסדקים מושכת שורשים, וגורמת להם ללכת בנתיב עשיר במים שעלול להוביל ישירות לתוך הצינור.

חקירת נקבוביות – שורשים יכולים לחדור לצינורות דרך פתחים קטנים, כמו סדקים בחומר הצינור. האופי העדין והגמיש של השורשים מאפשר להם לנצל אפילו פערים וחריצים זעירים, ולחדור ביעילות לצינורות על ידי ניווט בשבילים אלה.

הצטברות חומרי הזנה – ברגע ששורשים נכנסים לצינור, הם ממשיכים לגדול ולהתרחב, מונעים על ידי שפע חומרי המזון והלחות המצויים בתוכו. כאשר שורשים גדלים ומתפצלים בתוך הצינור, הם עלולים ליצור סתימות, ולגרום לניקוז איטי, גיבויים ופגיעה אפשרית בשלמות המבנית של הצינור.

החומר שממנו עשוי הצינור – החומר המשמש לבניית צינורות יכול להשפיע על הסבירות לחדירת שורשים. צינורות ישנים יותר עשויים מחימר או בטון, למשל, עלולים לפתח סדקים לאורך זמן עקב בלאי ותנועת הקרקע, מה שהופך אותם רגישים יותר לחדירת שורשים. שורשים נמשכים גם לחום הנפלט מצינורות מסוימים, כגון קווי ביוב.

הנזקים והתוצאות של חדירת שורשים

אם כן, חדירת שורשים לצינורות עלולה להיות בעיה שמשבשת את חיי היומיום ולא זולה עם השלכות מרחיקות לכת. חלק זה במאמר נועד לשפוך אור על הנזק הנגרם כאשר שורשי צמחים חודרים למערכות ביוב תת קרקעיות, מים וניקוז. נחקור את הדרכים השונות שבהן חדירת שורשים גורמת הרס בתשתיות החיוניות הללו.

חסימות וסתימות – אחת ההשפעות המידיות והבולטות של חדירת שורשים לצנרת היא סתימות וחסימות צנרת. כאשר שורשים גדלים בתוך הצינור, הם יכולים ליצור מחסומים פיזיים המעכבים את זרימת המים, הביוב וחומרים אחרים. זה מוביל לניקוז איטי, גיבויים וסיכון מוגבר לגלישה והצפה, מה שעלול לגרום לנזק לרכוש ולסכנות בריאותיות.

נזקים וסדקים בצנרת – שורשים יכולים להפעיל כוח פיזי משמעותי בזמן שהם גדלים, ולגרום נזק של ממש לצינורות עצמם. שערות השורש העדינות יכולות לחדור למפרקי צינור, סדקים ותפרים. בצנרת ישנה יותר העשויה מחומרים כמו חימר או בטון, חדירת שורשים עלולה להוביל להרחבת הסדקים הקיימים, או אפילו ליצירת סדקים חדשים, וכך לגרום לפגיעה נוספת בשלמות המבנית של הצינור.

הסתננות ודליפה – חדירת שורשים לצינורות יכולה ליצור נתיב לבריחת לחות מהצינורות. כאשר שורשים גדלים ומתרבים בתוך הצינור, הם עלולים לעקור אדמה וליצור חללים סביב הצינורות. חללים אלו יכולים להפוך לערוצים לחדירת מי תהום, ולגרום לנזילות שעלולות להיות מוסתרות מתחת לאדמה (נזילות תת קרקעיות), שאמנם לא רואים אותן אבל הן עדיין תורמות לבזבוז מים ושחיקה. כמו כן במקרים שבהם נוצרים חללים תת קרקעיים גדולים מספיק, תיתכן היווצרות של בולענים חלילה ולכן שימת הלב חשובה באזורים אלו.

סתימות צינור – שורשים יכולים לשמש כמגנט לפסולת, כגון שומן, סבון וחלקיקים מוצקים. כאשר פסולת זו נלכדת במסת השורש, היא עלולה להוביל לסתימות בצינור ועצירות של זרימה ממושכות. סתימות אלו עלולות לגרום לשפכים לעלות במעלה הצינור פנימה לבתים ולעסקים, וכתוצאה מכך לתנאים לא סניטריים ולא נעימים.

השפעת חדירת שורשים לצינורות על איכות החיים של המגורים

חדירת שורשים לצנרת היא סוגיה נרחבת המשפיעה באופן משמעותי על חיי התושבים במשקי הבית. מאמר אקדמי זה בוחן את הדרכים השונות שבהן חדירת שורשים יכולה לשבש את חיי היומיום, ליצור עומסים כלכליים ולסכן את בריאותם ורווחתם של בעלי בתים. אנו מתעמקים בהשלכות המעשיות של חדירת שורשים, תוך שימת דגש על החשיבות של גילוי מוקדם ואמצעי מניעה.

השפעה סביבתית – מעבר לנזק הפיזי והכספי המידי, לחדירת שורשים יכולה להיות השלכות סביבתיות. נזילות ביוב ושפכים שאינן מטופלות עלולות לזהם מי תהום ומערכות אקולוגיות מקומיות. חומרים ממי שפכים יכולים לקדם פריחת אצות וחוסר איזון מימי אחר, ולהשפיע עוד יותר על הסביבה.

סיכונים בריאותיים – סתימות ביוב הנובעות מחדירת שורשים עלולים להוות סיכונים בריאותיים חמורים לבני אדם. חשיפה לשפכים גולמיים עלולה להוביל למגוון של מחלות, כולל זיהומים במערכת העיכול ובדרכי הנשימה. חיוני לטפל בחדירת שורשים באופן מידי כדי למנוע סכנות בריאותיות אלו.

הפרעה לחיי היומיום – בנוסף לחששות הפיננסיים והבריאותיים, חדירת שורשים עלולה לשבש את חיי היומיום של בעלי בתים ובעלי עסקים. בעיות אינסטלציה תכופות, נזק לרכוש ואי הנוחות של תיקונים עלולים לגרום ללחץ ותסכול.

אם כן, לחדירת שורשים לצינורות יכולה להיות השפעה רחבה ומזיקה. זה מוביל לסתימות, נזקי צנרת, נזילות, עלויות תחזוקה גבוהות, השלכות סביבתיות, סיכונים בריאותיים ושיבושים בחיי היומיום. הבנת הנזק שנגרם מחדירת שורשים מדגישה את חשיבותם של פעילות יזומה, לרבות בדיקה שוטפת, תחזוקה ושימוש בשיטות מניעה, כדי לצמצם את ההשפעות היקרות והלא פשוטות של בעיה זו. על ידי טיפול בבעיה זו, בעלי נכסים יכולים להבטיח את אורך החיים והיעילות של מערכות הצנרת התת-קרקעיות שלהם תוך שמירה הן על כספם והן על רווחתם.

חיתוך וכרסום שורשים שחדרו לצינורות

אז למה יש צורך בהתערבות מקצועית? חדירת שורשים עלולה להוביל לבעיות צנרת, כולל ניקוז איטי שעלול להוביל בסופו של דבר לסתימות בצנרת הביוב ונזקים יקרים לרכוש. ולכן, זה מחייב התערבות מהירה ויעילה כדי להחזיר את התפקוד של הצינורות התת קרקעיים לקדמותם.

חיתוך – חיתוך היא שיטה המשמשת להסרת שורשים שחדרו לצינורות. שיטה זו כרוכה בשימוש בכלי חיתוך מיוחדים, כגון ראשי חיתוך מכניים וסילוני מים בלחץ גבוה. כלים אלה יכולים לנתק ולהסיר את השורשים מהצד הפנימי של הצינור.

ראשים חותכים –  מכשירים אלה כוללים להבים מסתובבים או ראשי חיתוך החותכים פיזית את מסת השורש. הם יעילים להסרת מסות שורשים גדולות יותר שצמחו בתוך הצינור.

סילוני מים בלחץ גבוה – סילוני מים משתמשים במים בלחץ כדי להתפרק ולשטוף את חדירות השורשים. הם שימושיים במיוחד עבור שורשים קטנים יותר ויכולים גם לנקות שאריות של שורשים פסולת ולכלוך. סילוני המים מגיעים בווריאציות שונות, כולל כאלו שמורכבים על גבי ראש חותך, כשהלהבים חותכים את מה שלפניהם וסילוני המים מסלקים את הפסולת מים לאחר שהשורשים נחתכו.

כרסום – כרסום היא שיטה נוספת לטיפול בחדירת שורשים, הכוללת שימוש בחיתוך או להבים כדי לטחון את השורשים לחלקיקים קטנים. כך שניתן לשטוף בקלות רבה יותר את שברי השורשים הקטנים דרך הצינור החוצה.

כרסום שורשים – מכונות כרסום מיוחדות משתמשות בלהבים מסתובבים כדי לצמצם מסת שורשים לחלקיקים קטנים יותר. לאחר מכן נשטפים השברים הטחונים דרך הצינור.

הבחירה בין טכניקות חיתוך וכרסום תלויה במידת חדירת השורשים ובמאפיינים הספציפיים של מערכת הצינורות. שתי השיטות יעילות בהסרת שורשים, אך כרסום יכול להיות יעיל יותר עבור מסות שורשים גדולות יותר. את השיטה שבה ישתמשו המומחים בוחרים המומחים אחרי שבדקו וחקרו את הצינור, גם בעזרת צילום פנים צנרת מעמיק שמאפשר להם להבין את סוגי השורשים שנמצאים בצינור ואת כמות וחוזק החסימה שהם מהווים.

כדי למנוע חדירת שורשים חוזרת, בעלי בתים ועיריות יכולים לשקול שימוש במחסומי שורשים, אשר מונעים צמיחת שורשים לכיוון צינורות. בדיקות ותחזוקה קבועות של הצנרת יכולות גם לסייע באיתור ולטפל של חדירת שורשים בשלב מוקדם.

שורשים שהוצאו מצנרת לאחר כרסום
שורשים שהוצאו מצנרת לאחר כרסום

הפתרון: תיקון צנרת ביוב ללא הרס

לאחר שאותרה הבעיה בצנרת שלכם והובן שחדרו שורשים לצינור המומחים יסירו את השורשים באמצעות כלים ייעודיים כפי שצוין לעיל. לאחר מכן ניתן יהיה לראות את הנזק שהשורשים גרמו לצנרת, חורים וסדקים שיאפשרו למים ולפסולת לצאת החוצה ולגרום לנזילות ונזקים אחרים. אז מה עושים? יש פתרון!

הפתרון הוא תיקון הצנרת מצידה הפנימי ללא כל צורך בהרס או חפירה, ממש כמו בעולם הרפואה שהרופא מבצע "צנתור" לצינורות שבגוף האדם. גם כאן המומחים חודרים אל הצינור דרך אחד מפתחי הכניסה שלו, ומבצעים תיקון פנימי שחוסם וסותם את החורים והסדקים שנוצרו בגלל השורשים שחדרו אליו.

הטכניקה של תיקון צנרת מתבצעת במינימום של זמן והוצאות כספיות, והתוצאה היא צינור מחודש כשהאזורים הפגועים שתוקנו באמצעות שיטת ההטלאה (פאץ') למעשה חזקים יותר מהצינור עצמו. וזה קורה, מכיוון שהחומרים שבהם משתמשים המומחים לתיקון הצנרת הם חומרים חזקים, שלאחר שהם מתייבשים הופכים לחומר חזק ועמיד, שמהווה חלופה שוות ערך ואף חזקה יותר מהצינור עצמו.

אנחנו כאן לשירותכם

מרכז שירות לקוחות פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-17:00 | ימי שישי וערבי חג בין השעות 08:00-12:00 – במקרה חירום ניתן לפנות באמצעות וואצאפ

דוח איתור נזילות - חוות דעת מומחה

דוח איתור נזילות הוא מסמך שהוכן על ידי מומחה מוסמך לאיתור נזילות, המספק ניתוח מפורט של מצב מערכת האינסטלציה וכל נזילות או בעיות פוטנציאליות. הדוח כולל תיאור של השיטות המשמשות לאיתור נזילות, כגון חיישני רטיבות, מצלמות אינפרא אדום וגלאים קוליים וכן את תוצאות הניתוח. הדו"ח כולל גם את חוות דעתו של המומחה על מצב מערכת האינסטלציה וכל תיקון או תחזוקה מומלצים. דוחות איתור נזילות של חברת אינפרטק מוכרים רשמית בבתי המשפט ומשמשים כראיה בהליכים משפטיים הקשורים לבעיות צנרת ונזילות מים. המומחה לאיתור נזילות מטעם אינפרטק נחשב כעד מומחה ודו"ח שלו נחשב לחוות דעת מומחה, דו"ח זה יכול לשמש בבית המשפט על מנת להוכיח כי קיימת בעיה ספציפית ומה הפתרון המומלץ עבורה.

טיפים ומידע נוסף

דילוג לתוכן